Vecka 36

BT: 120/70
SFmått: 33 följer min egen kurva något under snitt. (Då kan det väl inte vara en bautastorbebis va?)
Vikt: Oförändrad sen sist. (mina muskler förtvinar...buääääää..)
Hjärtslag: 144
Bebis ligger ganska långt ner med huvudet men har inte fixerat sig än.

Igår hade jag en toppen dag. Efter MVC åkte jag och Emma in till stan. Vi tog roslagsbanan från viggbyholm där jag ställde bilen. Säkert två år sen jag åkte det gamla tåget. Mysigt!
Det var verkligen kanonväder och vi gick av vid Östermalmstorg och knatade upp mot Drottninggatan där vi käkade lunch. En jättegod laxspettallrik tog jag.
Jag kan ju absolut inte shoppa någonting nu för jag har tydligen ingen inkomst. Men det första jag springer på är en liten skoaffär med utförsäljning, hittar ett par aschysta streetskor för endast 100 kr. Det var taget, ett par nya vårskor är faktiskt det enda jag känner att jag saknar så jag blev jätteglad.

Sen gick jag in i en bebisaffär, bara för att glutta lite. Jag har ju hela tiden haft känslan av att det blir en liten kille, en Alfred om jag får bestämma, men senaste dagarna har jag börjat få känslan av att det kanske är en tjej. Så nu är jag helt förvirrad och har faktiskt ingen aning. Men iaf så tänkte jag att om det blir en tjej måste jag ju bara köpa en rosa, härlig midsommarklänning. Men jag hittade ingen direkt som var så där härlig. Kanske får sy en i så fall.

För några dagar sen så beställde vi en barnvagn. Emma och Syster var med som smakråd och det blev en svart Kronan. Den fick faktiskt bäst i test i år igen. Jag valde svart för att det är lättast att kombinera med färger och tyger. Tänkte pimpa vagnen och sy en egen suflett i nåt härligt tyg med lite färg. Nästa vecka ska vi hämta den i rosersberg:-)

Jag var hemma vid 16-tiden, tog en liten powernap, och sen åkte Johan och jag till Danderyd för del 2 i föräldrarutbildningen. Det handlade om när Bebis precis kommit ut, amning och dom första dagarna. Inga direkta nyheter tycker jag. Tror jag har läst på ganska bra, plus att jag tror att instinkterna kommer klara det där galant.

I helgen är det äntligen påsk. Som jag har längtat!!! Det är verkligen den bästa högtiden tycker jag. Vi ska ut till Yxland med tjocka släkten och måla ägg, äta gott och förhoppningsvis sola. Ska be Johan ta med lite fiskespön oxå så kan vi gå ner till fiskebryggan.

Äntligen är våren här på riktigt!
Puss och Kram!

Hönsbytardag Uppland

Jag kan inte sova... vaken sedan kl 4.00, hungrig, kissnödig, många tankar...

Den 8e maj är det hönsbytardag i uppsala. Det heter hönsbytardag men det blir mycket mer än så. Hantverk, djur, och framför allt ekologiska växter och prylar.
Jag funderar på att ta med mig mina hantverk (möbler) och göra lite reklam för J.Design. Även ta med Jack för att erbjuda lite ponnyridning, samt kanske köpa med mig några hönor hem om jag hittar något intressant. Det är gratis att få ett bord och jag ser det mest som en kul grej. Någon som vill följa med?

Uuuuuuuunderbar dag!

Jag äääälskar solen, min kropp mår bra nu!
Har varit ute och fixat och donat hela dan.
Vi startade med lite vedklyvning. En veckas jobb har resulterat i en nästan full vedbod. Vintern är räddad!

Jag har gått runt i bikini nästan hela dan, trodde man inte för tre veckor sen.
Jag tog hem hästarna ett par timmar så fick dom beta av gammalt gräs på gräsmattan. Det uppskattades av dom! Smirre fick sig en rejäl rykt, snart är vinterpälsen borta. Passade även på att dra av skorna, har haft lite dåligt samvete över hans överväxta hovar som jag inte orkat ta tag i. Men nu beslutade jag att han får gå barfota tills jag kan sko igen så slipper jag tänka på det problemet. Blir ju knappt någon ridning nu på slutet ändå.
Det såg nog ganska stört ut när jag stog hemma på uppfarten i bikini och flippflopp (höggravid) och drog av hans skor och filade till hovarna. Tur han är snäll den gamle hästen.

Här kommer bilder från denna underbara sommardag i april:

5 sånna här rader gömmer sig där bakom. Johan har gjort ett superjobb den här veckan!


Påskliljor



Igår råkade våra älskade hönor ut för en hundattack från grannhundarna, så det låg fjädrar i
hela hönsgården. Men inget ont som inte har något gott med sig. Det blev ett härligt påskris! (Alla hönorna mår bra).


Dom första Babykläderna är tvättade och hänger på tork i solen.


Äntligen har isen släppt! Det var så härligt att sitta på bryggan i solen.


Husse fick två små gäddor, som han släppte tillbaka, hans dag blev räddad! Chillie tyckte det var skithäftigt och ville gärna simma efter gäddorna.


Efter några simturer fick Chillie värma sig i min väst. Mys mys!


Även hönorna har haft en underbar dag och dom har fått en alldeles egen spaavdelning!

Vecka 34

MVC igen i tisdags. Det var en praktikant som fick ta hand om mig, och det kändes jättebra. Hon var mycket lättare att prata med än min barnmorska.

HB: 103
BT: 120/60
SFmått: 31-32 något under snitt.
Vikt: -0,5 sen sist, måste vara min lilla magsjuka jag åkte på förra helgen.

Hjärtljuden lät fina men hon tog inte tid.
Nu har min lilla bebis vänt på sig och huvet var ruckbart, så alltså inte fixerat än. Kvällen innan fick jag känna på några sammandragningar som gjorde lite ont så det måste ju vart förvärkar. Hon sa att antagligen så känner jag av att huvudet åkt ner lite. Det börjar närma sig nu...:-)

I onsdags så var det dax för sista Yogan. Vi fick lite yogiska tips om skötsel av barnet första tiden och det stämmer ganska bra överens med hur jag själv tänker. Nu vet man ju såklart inte alls hur det blir i verkligheten men lite ideer har jag allt. Bl.a så ska mamma och bebis inte vara mer än 9 meter ifrån varandra första 40 dagarna, och under den tiden är det bra om bebis sover i mammas säng på nätterna för att känna mammas hjärtslag och känna trygghet och närhet. Afrikansk bärsjal rekommenderas varmt så det ska jag allt ta och önska mig en i födelsedagspresent. Så nu vet ni det..;-)
Sen så var det lite tips om att inte bädda in bebis för varmt i vagnen, speciellt eftersom att det är vår/sommar då och det är också sånt där jag gått och funderat på.





Veckans projekt: Trädgårdsland

Nya projekt varje vecka får dagarna att bara rusa iväg. Den här veckan har jag grävt och donat tills ryggen håller på att gå av. Nu när snön äntligen smält från tomten har vi börjat rota runt, kratta rent och rensat upp på tomten. Det är så kul med såna här gamla trädgårdstomter, det poppar fram små stenmurar, buskar, smultronställen lite var stans. Vi flyttade in i september och i november kom ju snön så vi har inte haft så bra koll på vad som gömt sig.
Johan har grävt upp och gödslat i ett gammalt land bakom ladan, och jag har gjort ett helt nytt vi stenmuren, plus att jag har byggt en drivbänk. Det blir tydligen en tävling utav det här också... får se vem som får bäst skörd i sommar. Alla medel är tillåtna.. tips emottages tacksamt (i största hemlighet he he..) Jag är ju nybörjare på det här med grönsaker, medan Johan har rätt så gröna fingrar så det ska bli spännande.
Jag har hittat superfin jord på en åker ett par hundra meter härifrån, gödselstacken från stallet töms där regelbundet så jag har hämtat några lass flerårigt som har blivit jättefin jord, några lass lite färskare, och ett tredje lass med ren gödsel som jag blandat upp. Underst fyllde jag upp med löv. Tror det kan bli en bra jord. Min plan är att så lite av det vanliga, inte krångla till det för då blir jag nog bara besviken.

Igår tog jag en paus från trädgårdsarbetet och åkte en sväng till Uppsala där jag fick praktisera under dagen i Smedjan p Ulltuna. Jag får ju inte tappa hovslageriet helt nu när jag är ledig. Jag smidde lite grann, hjälpte Roger att sko en häst, fick vara med och diskutera med veterinärerna om behandling av en stackars fånghäst, fick titta in i en hästmun som höll på att opereras och lite annat smått och gott på hästsjukhuset. Inte varje dag man får se blod. (Lyckades nästan få en utskällning av en veterinär som tyckte jag var dumdristig som stod med magen i vädret och verkade ett bakben på en nyopererad hingst. Men den var faktiskt drogad och hur snäll som helst. Men jag kan väl hålla med om att det kanske är dax att lägga ner jobbet nu sista tiden.)
Det var roligt iallafall och det blir nog fler besök inom närmsta tiden. Man lär sig alltid nåt.

Nu ska jag och min mage gå och vila lite! Hej då!

J.Design

Äntligen har jag fått tid till att dra igång mitt drömprojekt sedan flera år tillbaka. Min egen möbeltillverkning. Fler produkter är på gång men här ser ni ett sideboard/blombord som jag tillverkat av material som jag hittat här på gården. Mycket gammalt trä där ådrorna är så där härligt tydliga som jag betsat och lackat. Jag har svetsat ihop bordet och dekorerat med en kakelplatta och ett signum, självklart ett J av smide. Välkommen att beställa. Egna mått kan ordnas med lite varierande priser.

  
 Sideboard 1490:-                                     Smidesdetalj
H:54cm B:40cm D:40cm                              "J.Design"


(Skulle nog behöva en bättre fotograf...)


RSS 2.0