Söndag hemma på gården

Vaknade vid 8, efter en natt med djup sömn. Behövde verkligen lite återhämtning.
Ut med hästarna, sen mys i sängen ett par timmar.
Sen gick vi alla ut för lite mer arbete med staketet. Husse , jag och Chillie. Ior tog sig en promenad ut i skogen.
Hästarna tycker alltid att det är kul när man fixar och donar i hagen och vill gärna vara med och hjälpa till och blir väldigt närgångna.
                                     


.. men plötsligt var det inte lika spännande längre 
så någon hamnade på fel sida staketet... igen... 
                                     



Smirre, jag gömmer mig bakom dej... 
 (lite skäms han nog...)                                     
 


Sen tog vi en ridtur så dom fick springa av sig lite överskottsenergi.
                                  

Jack har tur som är så söt annars hade han blivit köttfärs för längesen;)

Ice Age Råttan

Chillie kan inte leva utan sin pinne. Lika desperat som Ice Age Råttan letar hon upp och vårdar sin pinne. Anar vissa likheter:

   
      

        


Lördag

Det var jättetrevligt och roligt igår. Vi käkade god mat och dom andra drack öl och en massa drinkar. Jag kom hem vid halv två, och imorse var det bara att stiga upp igen och hålla smideskurs.
Sen däckade jag på soffan.. inget för en gravid kvinna att hålla igång på det sättet.. hehe..

Idag har BusJack fått straffarbeta. Han har rymt tre gånger sista dygnet så han är nog lite understimulerad. Eller så har fått vårkänslor för det är tjejerna han rymmer till hela tiden. Så jag har fått pulsa i snön och lagat staket idag.
Jag selade på honom också gick vi till pumphuset med vattendunkar som han fick släpa hem. Stånk och stön från den lilla hårbollen.
Nu har jag fått in första kalasbokningen till våren också. Så nu ska han få göra ännu mer nytta och börja betala för sig.

Dax för lördagkväll och mys i soffan. Ikväll bjuds det tydligen på hemlagade hamburgare. Nice!

Idag vänder det

Jag känner det nu, idag blir det varmare. Nu är det slut på -28 grader på mornarna och -15 på dagarna. Hurra!!! Välkommen våren!!!

Dock så vaknade jag kl 6 i morse av att jag hör, klirr, bonk, aj, vafan nere i hallen. En propp hade gått IGEN och det var 9 grader i köket. Husse har lite svårt att sova då vilket man kan förstå... Fast det går betydligt fortare att få upp värmen nu när det bara är -4 ute.
Den här vistelsen på landet har varit väldigt lärorik kom vi fram till vid frukostbordet. Nu vet man vad man ska tänka på när vi köper hus. Golvvärme i typ alla rum, jakuzzi, plogning som sköts automatiskt, kommunalt vatten eller värmeslingor om egen brunn, isolerade väggar och täta fönster. Ska väl inte vara så svårt att uppbring på 2010-talet.

Sover fortfarande ganska dåligt, fast inatt vaknade jag några gånger av att det kittlades när Bebis sparkar ner i madrassen. Och det är ju faktiskt ganska mysigt uppvaknande:)

Just nu har jag det ganska bra faktiskt. Jag och Chill har släppt ut hästarna. Så nu ligger vi och myser i sängen och tänkte göra lite ekonomiarbete. Inte så dumt att vara egenföretagare ibland:)

Dagens budskap: Träffa en god vän. Jag ska träffa flera. Ikväll har vi ett bord bokat på söder. Några hovislärlingar som tagit initiativ. Kul!

                                     
Jag älskar den här bilden. Det ser så fridfullt ut där mina älsklingar går och tuggar på färskt gräs och viftar bort flugor med svansen. Snart sommar!


Yoga

Hej igen, ska försöka att inte vara så gnällig... Men snart är den här cp-dagen över och hoppas jag vaknar på en bättre sida imorgon.
Jag har vart på GravidYoga för första gången. Ärligt talat så fattar jag inte så mycket men andningen kanske är bra på nåt sätt. Det gjorde ont att ligga ner, ont att sitta, mjölksyra i axlarna efter typ 5 sekunder... hm... det kanske är den här dagen som det är fel på. Kanske går bättre nästa vecka om jag börjar med en lite mer positiv inställning.
Var på Jysk och kollade på en madrass. Nåt slags fejkTempurmärke. Kostar typ 1500kr. Kanske kan vara värt det...
Vi har precis kollat på ett BB-program på 5an. Johan har nog lite svårt att ta till sig vad som komma skall. Han låg under täcket och kikade upp då och då ha ha.. Det ser ju inte så jätteskönt ut att föda barn. Men jag ser det som en utmaning i livet. Jag frågade om han vet hur en förlossning går till. "Ja, när du skriker åker vi in". Okej, vi kanske ska gå den där kursen i alla fall..

Nu ska jag försöka få mig en god natts sömn!!! Hej då!

                               

                                Gnällgubbe!


Nu ska jag gnälla...

...för jag är så sjukt less på vintern. det får fan vara nog nu, jag orkar inte ta på mig 3 lager byxor, 6 lager tröjor, tre mössor och overall varje gång jag ska gå ut bra för att ge hästarna mat. När jag väl knölat på mig alla jävla kläder ska jag böja mig ner för att ta på mig skorna men det är så jävla jobbigt för det är lixom nåt ivägen. Speciellt efter middagen då håller jag på att spy, jag stånkar och stönar och pustar och svär och blir förbannad.
O vet ni, nu har det förbannade vattnet frusit i stallet så nu ska jag tydligen kånka en dunk med vatten in och ut ur bilen varje jävla dag också.
Inte nog med det, jag vaknar femtioelva gånger varje natt. Kissnödig, törstig, kramp i vaderna, drömmer konstiga saker om djur som dör, jag vänder och vrider mig för hur jag än ligger så gör det ont, ont ,ont i det jävla bäckenet, och idag har jag så ont så jag får ta myrsteg och rör mig som en jävla flodhäst. O vet ni mer, när jag väl somnat om, då vaknar jag av att hunden har fisit, det luktar så äckligt så jag vaknar av mina kvälningar. Undra vad det är för kadaver som krypit upp i den rumpan..
Dagens budskap: var stark! In my as!!!
GUDJÄVEL GE MIG VÄRME NUUUU!!!

Leilas Schwartzwaldtårta



När jag får en id'e i huvet kan jag inte släppa den. Förra veckan såg jag den här undebara skapelsen på tv. Nu bara måste jag göra en schwartzwaldtårta. Men va fan.. jag kan ju inte bara ställa mig och baka en tårta. Vem ska äta upp den.. eller jag vet en som kan... men hur bra är det. Nån som fyller år som vill ha en i present? (Dock kanske det saknas en fjärdedel eller nåt).

Tisdag

Dagens budskap: vara tacksam.
Jag är väldigt tacksam för att jag är frisk, och lever ett underbart liv på landet med djur och natur. Jag har världens bästa jobb, pengar på kontot och massor med mat i kylskåpet. Love my life!!!

Idag har jag skott 9 hovar. Det gick bra även fast hästarna jäklades lite med mig. Tror dom känner att jag inte är lika stark längre och inte orkar streta emot på samma sätt. Det är så skönt att jobba utan stress. Jag har verkligen hela dan på mig.

Funderar på att ta en ridtur men det är ju så sjuuukt kallt ute. Termometer visar -7 men det blåser ju fasen isbitar. Gudjävel, ge mig vår NUUUUU!!!

Inte ens Ior vill vara ute nu, han satt o jamade vid dörren och var alldeles röd om nosen. När han kom in var han hur kelig som helst och ville bara ha värme. Han brukar springa fram till elementet och sitta där en stund när han vart ute. Min söta lilla Ior!


Ior i "Hästensängen"





Bra kunder växer inte på träd

Om alla kunder var som Lollo skulle jag ha mindre bekymmer i livet!
Jag o bebbe fick en present idag när vi skodde Hero för "sista" gången.

Tack Lollo


En jättesöt Nalle från hästmärket Kingsland!

Träna som en galning

Så lyder dagens budskap på må-bra-lappen. Johan tog det seriöst och simmade som en galning i tibble. Själv så tog jag en promenad med hästarna, första på flera veckor, kändes bra. Det märks verkligen att jag inte jobbar så mycket längre:) kanske gör några push-ups framför tv'n sen också, börjar känna mig rätt slapp i den här kroppen...
Här kommer några bilder från promenaden

BusJack


Smirre älskar nypon. Även djupfrysta..


Fruktpaus hemma hos husse och matte.
Apelsiner och bananer är gott!


Måndag

Morgonen började som vanligt med att släppa ut hästarna. Bara -7 grader idag så det går ju att vistas ute i alla fall. Passade på att mocka och pyssla lite i stallet. Chillie är som vanligt på bra humör så vi busade med hennes älskade vedträ. När vi går ut på morgonen så brukar hon börja med att lägga av världens glädjetjut, så hoppar hon jämnfota och pussar mig på munnen. Sen springer hon direkt och letar upp sin pinne som hon oftast kommer ihåg vart hon lagt kvällen innan. Så söt min lilla Chill!

Idag väntar lite ekonomiarbete och en skoning efter lunch på snälla hästen Hero. Ska hämta posten i täby och köpa en spånbal på granngården. Så även den här dagen kommer nog fördrivas på ett eller annat sätt.


Mina älsklingar


Världsmästar'n på besök igen

Darren Bazin från England var i Vallentuna för att hålla smideskurs för oss hovisar. Mycket roligt och lärorikt som vanligt. Jag ägnade helgen åt att lära mig smida verktyg. Dom andra tränade nog mest inför den årliga tävlingen i Danmark som går av stapeln i mars. Vore roligt att ställa upp men jag har tydligen en stor mage ivägen... Kanske nästa år;)
                
Stämpelhammare     10mm tång         Ritning på en sko



SverigeEliten, också jag..

Aina Sting

Min travhäst som jag är delägare i heter Aina Sting. Hon skulle egentligen startat idag på Solvalla men har var febrig i veckan så det ställdes in. Ska bli spännande att följa denna fina varelse under året.
Kolla gärna in Stall Uppland http://www.rixallsvenskan.se/#/textpage/27/

På smällen

Månad 1-3

Trött, trött, trött... Sötsuget helt borta. Gott med skaldjur (speciellt havskräftor), fil, frukt, soppor, apelsiner, fruktglass. Mår illa av kantareller, stekt fet mat, lukten av ved... bläää... Känner av bäckenfogarna från vecka 10.
Inskrivning MVC vecka 11.


Månad 4-6

Piggare från vecka 14.. äntligen! Smaklökarna börjar bli normala. Foglossning blir värre aj, aj, aj... Ultraljud vecka 19, coolt! Blev förvånad över att det var en bebis i magen.. Johan oxå ha ha..
Jobbar lite mindre, vaggar fram som en gammal ko efter tungt jobb. Promenader är inte ens att tänka på.
Känner första puffarna vecka 18. Full fart från vecka 20.
Semester i Miami vecka 21-22, nice!
Tredje MVCkollen vecka 25:
Hjärtljud:136  
SFmått:Precis på kurvan
HB:119 
Blodtryck: 120/60  
Viktuppgång: 4,5kg (känns som mer, måste tappat myyyycket muskler)





Världens bästa hund


Finaste Chillie! Tack för att du kom in i våra liv. Vi ääälskar dej!!!

Miami Januari 2011


Middag på Friday's


South Beach. Världens största glass! Gött!


Amerikansk frukost


Kokosnötter finns i trädgården


Båttur

Må-bra-lappar

Jag tror att mycket i våra liv styrs av vårat tankesätt och inställning. Det finns ju till och med vetenskapliga studier på har jag hört. Därför har jag gjort en grej som kanske kan få oss här hemma att få en liten spark i arslet på morgonen och få en lyckad dag.
Jag har gjort typ 15 lappar där det står små budskap på. Man drar en lapp varje morgon och det är den som gäller resten av dagen. Idag står det: Idag väljer jag att känna mig snygg. Igår stod det: Idag väljer jag att vara positiv.
Johan blev inte så glad igår när han vaknade och det var -28 ute och 11 grader inne, en propp hade gått, och får en lapp upptryckt i nyllet där det står: var positiv.. Ha ha.. Ja ja ett tappert försök från mig iall fall.
Nu ska jag gå och ta en dusch och göra mig riktigt jävla snygg. Så det så!

Nya utmaningar i livet

Jaha, då var det dax att börja blogga igen då. Efter några helt sjukt hektiska år med hovslagarutbildning, dubbelarbete och ett liv i kaos börjar jag komma på fötter och faktiskt få lite tid över.
Mycket har hänt som ni vet, ny kille, ny bostadsort, eget företag, väntar första barnet, ja ett helt nytt liv helt enkelt. Tänk vad fort livet förändras, knappt att jag hänger med i svängarna själv. Men det är kul med förändringar. I allafall när dom blir till det bättre:)

Min hittills största utmaning i livet väntar mig. Jag ska få en egen familj. En sån där mamma-pappa-barn-volvo- vovve-villa-familj. Helt sjukt.. men ändå ganska naturligt på nåt sätt. Tre månader kvar tills vi får se vår lilla bebis och just nu känns det som att tiden går sååå sakta. Längtar!!!


RSS 2.0