Vecka 42

Börjar kännas som ett skämt. Snart är det väl vecka 328... 22 maj var det dax men jag har inte sagt vilket år..

Fast jag har vart helt inställd på att jag kommer gå över tiden så är det fruktansvärt psykiskt påfrestande. Det värsta är nog att inte veta när, hur, var! Humöret svänger som en jäkla jojo.
Alla tecken på att det startar gör mig tokig. Har vaknat några nätter med förvärkar och tänker att äntligen är det dax... men icke... Somnar om och sen är allt som bortblåst.
Jag har kört alla knep och trix som finns. Missbrukar hallonbladste i mängder, fått akupunktur, trycker på akupressurpunkter, fått fotmassage, färdknäpp (jättekul i vecka 40+.. NOT) långa promenader, sprungit (ja bokstavligen talat) i trappor, golfat, yogat, masserat tuttarna, försökt göra helt andra saker för att glömma, grävt upp träd, burit, kånkat, släpat, städat, slappnat av...
Nu ger jag upp. Jag är inte gravid längre, nu ska jag börja leva som vanlig igen, rida, träna, jobba. Nån som behöver skor på sin häst?

Johan är iallafall en ängel. Igår var jag riktigt deppig på morgonen så han tog med mig till Norrtälje och bjöd på en jättegod morsdaglunch på utsiktsplatsen högt uppe på ett berg. (Fast jag inte är en mor). Det räddade i allafall den dagen!

Idag fyller jag ju år...

Jag får vara i 20-årsåldern i 1 år till tjihooo...

Frukost i sängen och presentöppning, mys mys... Jag fick pengar av min älskade Johan. Han tyckte nog jag behövde det...

Mitt liv är fullt av kontraster. Jag svetsade ihop en grej på traktorn och en grej på gräsklipparen på förmiddan sen åkte jag till Jysk och brände mina presentpengar på en paviljong. Jag har gått och tittat på den länge och fantiserat om en "Jossanhörna" i trädgården. Sen åkte jag hem och pulade och donade med krukor, blommor och lyktor.
Kolla in dagens skapelse:




Igår hade vi födelsedagskalas och det var såå mysigt och jag vill tacka alla som kom för fina presenter och härligt sällskap. Tur att vi fick kanonväder:-)

Lagbild

Ior stortrivs med sina nyfunna vänner här hemma:-)

Fr vänster: Helge, Doris, Sara, Åsa, Agda, Isa, Rut,
Berit, Ellinor, Svea
Liggande: Ior

Vecka 40

Jaha, då var vi snart i mål då. I almanackan i köket står det "Bebis" på söndag. Får se om det stämmer;-) Jag tror dock mer på nästa lördag den 28e. Det har jag trott hela tiden.
Jag mår oförskämt bra och försöker ta en promenad varje dag. Fixar i stallet, mest det nödvändigaste blir det, hästarna är helt avställda nu, vill inte ta några risker. Pular och donar i trädgården, syr, lagar mat, sover och äter som en galning. Tror min kropp har gått in för att börja kolhydratladda nu. Det slinker ner rabarberpaj, glass, mackor i mängder numera.. Mycket sammandragningar och molvärk till och från. Försöker avsluta saker som ligger och skräpar i mitt dåliga samvete och det är sååå skönt att avsluta saker. Bästa terapin.
Dessvärre har jag fått nässelutslag på tuttarna... hm.. troligtvis värmeutslag. Kliar så in i hellskotta så jag går runt med ispåsar på tuttarna hela tiden nu.. jättesnyggt!


Det är jag som är Märta Proppmätt!


Mina senaste verk. Tvättlappar och en tvätthandske.


To Do (innan BB)

-Skura badrummet uppe
-Avsluta fakturor
-Betala av bilen
-Plantera om persiljan
-Skura kylskåpet
-Mocka hönshuset
-Elen
-Tvätta all smutstvätt
-Rensa kontoret
-Måla tånaglarna (om jag når dom)
-Ladda kameran
-Packa "väskan"
-Raka benen
-Ta hand om dom missbildade majsplantorna
-Skriva lapp till grannen om skötsel av djuren
-Dammsuga, damma och moppa hela huset

Jag måste visst sätta fart...

Pimp Baby's ride...

Idag har symaskinen gått varm. Det resulterade i en suflett och täcke och kudde till vagnen. Tog även ett gammalt örngott och sydde täcke och kudde till vaggan. Riktigt roligt när man väl sätter fart och maskinen funkar som den ska. 






En något hårig bebis fick inviga vagnen..


Kalaset imorgon inställt..

..pga skitväder. Så vi satsar på nästa helg istället. Med liten reservation för ev barnafödande...
Återkommer!

Kalas söndag 15 maj

Nu på söndag tänkte vi fira våra födelsedagar.
Välkomna på tårtkalas kl 13. Hoppas på fint väder så vi kan sitta ute och mysa.

Vi önskar oss:

-Krukor
-Blommor/växter till trädgården
-Vollyboll med nät
-Babykläder
-Två silkeshöns, borde finnas hos HönsBörje i Norrtälje
nr:0176228026
-Sängkläder till vaggan
-Bidrag till utemöbler

Uppdaterar när vi kommer på mer saker..



Välkomna önskar Jossan och Johan o alla djuren!

Kan livet bli bättre..

Nu kräver jag inte så mycket mer av livet. Den här dan blev oslagbar!
Vi startade som vanligt med en promenad till stallet där jag möts av dom två bästa hästarna på jorden. Dom var nöjda och harmoniska och glada att få komma ut och beta gott gräs.
Hönorna var lika glada dom och Agda tog som vanligt täten ut får hönshuset, pratandes och hungrig på matrester.
Jag ställde ut mina plantor som jag förodlat för att dom skulle få lite solsken på sig dom oxå. Snacka om att jag är omvårdande.. he he...
Sen blev det frukost ute i solskenet, hönorna var med oss och dom fick smaka på Kellogs Cornflakes.
Vi tog en biltur in till Norrtälje för att köpa en grej till båten i båtaffären. Jag passade på att trycka i mig en mjukglass med strössel:-)
Sen sjösatte vi vår lilla roddbåt i våran lilla sjö och gav oss ut på en premiärtur. Jag rodde och Husse fiskade och Chillie var väääldigt nyfiken på när det skulle bli napp. Smash sa det i linan och upp kom en liten gädda.. Chillie blev alldeles överlycklig och ville gärna vara med och hjälpa husse. Fyra gäddor fick vi, men vi släppte tillbaka dom, (jag har nog inte riktigt fattat poängen men det är tydligen en väääldigt skön känsla för en fiskenörd, väldigt manligt oxå tydligen.. hm..) Den största var nog närmare 4 kg.
Sen hoppade vi av vid en liten klippa i en vik, helt vindstilla och så varmt och skönt. Jag och Chillie satt och solade en stund medans husse utforskade viken. Vi möttes av en jättetor snok som ringlade iväg när vi kom. När vi åkte så blev vi utstirrade av en simmandes huggorm, som simmade fram till båten, blängde på oss och undrade vad fasen vi gjorde i hans vik..
Kvällen avslutades med en helgrillad oxfile och hasselbackspotatis.. mums!!!

Nu sitter jag här, med lite förvärkar... molvärk till och från och undrar när Bebis vill komma ut. Jag är grymt inställd på att det tar några veckor till och jag mår så pass bra så jag ska inte klaga.
Imorgon ska vi till MVC och kolla om den ligger kvar med huvet ner. Jag är lite orolig då den sparkar precis på samma sätt som innan vändningen och "rumpan" är vääldigt hård.. Om den ligger i säte så har jag bestämt mig för att inte göra nån mer vändning, då är det bara att börja diskutera snitt eller vanligt.. Tydligen mitt beslut. Om det blir snitt så gör man ju tydligen det två veckor innan BF vilket ska vara imorgon då.. hm.. Kanske blir mamma i veckan.. konstigt..
Nu ska jag krypa ner i sängen.

Go natt!

Nu har de den envisa bebisen vänt på sig..

Vi anlände till BB Stockholm kl halv nio i morse. Lite pirrigt men jag var rätt lugn ändå. Jag var hungrig som en höggravid kvinna som inte ätit på flera timmar.. Fastande mage var det som gällde ifall det skulle bli operation.
Blev uppkopplad på CTG för att få en kurva på hjärtljud och sammandragningar. Låg i drygt en timma, och allt såg bra ut. Bebis undrade nog lite vad som var på g för den sprattlade runt lite och hjärtljuden låg mellan 140-170 hela tiden. Intressant att se hur hjärtljuden gick upp vid sammandragning. Både på mig och Bebis.
Sen kom läkarn, en väldigt lugn och trygg kvinna i 45-årsåldern. Ultraljud gjordes för att fastställa Bebisens position. Och den låg som den gjort med huvudet upp och rumpan ner. Jag fick insprutat bricanyl i handen, livmoderavslappnande läkemedel. Kände direkt hur min puls gick upp och jag blev darrig... ucsh..
Sen tog läkarn ett tag runt bebisens rumpa, alltså så köttade hon in handen i min mage långt ner och den andra försökte hon putta mot Bebisens huvud. Inget hände. Hon sa att den ville absolut inte röra sig alls.. hm... envisa unge..
Så prövade hon att putta den bakåt och då kände jag hur den följde med.. det gjorde sjukt ont och jag försökte verkligen slappna av, kort paus halvvägs och sen åkte den ner i rätt position. Pust... Äntligen..
Jag fick ligga kvar, i drygt en timme med övervakning och Bebis var väldigt lugn och verkade finna sig till rätta uppochner. Hjärtljuden stabiliserade sig på runt 150.
Jag var fortfarande darrig av läkemedlet och jag mådde lite illa av hungern. En sköterska kom in och frågade vad vi ville ha på mackorna... jag dregglade och sa att mycket av allt går bra tack.. Det var väääldigt gott.. kan bara tänka mig efter en förlossning!
Ett sista ultraljud gjordes och bebis hade sjunkit ner bra med huvudet så hon sa att den borde hålla sig kvar där. Tjihooo!!!

Sen åkte vi och hämtade barnvagnen i Rosersberg och nu har jag sovit ett par timmar. Helt slut och riktigt öm i magen.

Vecka 38

MVC idag.
Alla värden bra. Jag har sprängt 80kilosvallen, med två hg.. he he..
Höga hjärtljud men bebis var lite stresssad då BM klämde och kände väldigt mycket. Hon var osäker på om huvudet låg upp eller ner.
Hon skickade en remiss till ultraljud på odenplan. Fick en tid några timmar senare. Mycket riktigt, bebis ligger i säte. Alltså med huvudet upp... Det betyder vändningsförsök på danderyd och om det inte lyckas så är risken väääldigt stor för planerat snitt. Vill inte, vill inte, vill inte...
Snälla Bebis vänd på dig nu.
Hon uppskattade Bebis vikt till 2600g vilket är 300g under normalt vilket är positivt vid vändningsförsök. Det fanns även mycket fostervatten, bra bra.. Allt såg bra ut, jag var noga med att vi inte ville se könet, även fast jag inte kunde låta bli att glutta lite.. men jag såg inte som tur var.
Har läst på lite statistik, inte bra jag vet men nu är jag väldigt orolig och vill veta allt.
60% risk att vändningsförsöket misslyckas.
Om det lyckas så är det 50% risk att Bebis vänder sig tillbaka igen.
Risken är stor att navelsträngen hamnar runt halsen.
Vändningsförsök kan göra VÄLDIGT ont.
Vid en sätesförlossning så är risken stor att navelsträngen blir klämd och att Bebis far illa. Det blir oftast mer kompliserat och det är vanligt med klipp. Kul!!! NOOOT!!!
Tur jag har en tid hos min älskade ostiopat imorgon. Hon har vänt på bebisar förr, utan våld.
Nu ska jag gå och lägga mig uppochner på en strykbräda för det stod det i en bok att man kan göra för att Bebis ska vända på sig.
Hej då!

RSS 2.0