Härliga lördag!!!

Morgonen började som vanligt med en lite promenad till stallet för att släppa ut hästarna. Kollade till hönsen på vägen och öppnade luckan. Dom verkar trivas bra och småhönsen lägger ett ägg var ungefär varannan dag.
Gick in och käkade en härlig lördagsfrukost, sen gick jag ut och målade in utemöblerna med linolja. Så nu är dom så fina!

Sen tog vi, husse jag och självklart Chillie, en tur med fyrhjulingen. Nu när det inte är sådär svinkalllt längre så är det så härligt att bara sitta bakom och kolla på utsikten. Chillie sitter i husses knä, eller står gör hon gärna för hon måste hela tiden ha superkoll på allt. Öronen flyger och hon ser ut som en riktig superhjälte. Ibland hoppar hon ner och kutar bredvid i full fart. Sist vi gjorde en sån här tur minns jag så väl. Det var nån gång i höstas, antagligen slutet på oktober, vi åkte bort till en sjö mitt ute i skogen. Det var så fint och tyst och stilla i vattnet. Jag kommer ihåg att jag var sååå fruktansvärt trött och mådde lite småilla. Ville bara lägga mig ner på berget och sova. Undra vad det berodde på... he he..
Nu, 5 månader senare och något tjockare, åkte vi åt andra hållet, förbi Östra Ledinge. Massor av villor och sommarstugor. Jättemysig landsväg, längs en sjö. Vi stannade till vid en kyrka som låg vid vattnet och bara njöt av den friska luften. Synd bara att vi inte hade packat ner nån picknick. Vi var säkert ute 1,5 timmar och jag frös inte en enda gång. Chillie var så nöjd när vi kom hem, lite äventyr gör henne nöjd i ett par dagar. Fick njuta av en "picknick" vid köksbordet istället. Varm choklad med grädde och mackor med sylt. Mums!






Ponnyridning


VILL DU LÅNA MIG PÅ DITT BARNKALAS?


Hej!

Jack heter jag och jag vill gärna komma och hjälpa till om du ska ha kalas någon gång. Jag är jätteduktig på att dra vagn och jag låter dig och dina kompisar köra mig några varv runt kvarteret där du bor. Tänk att få hålla i tömmarna och styra en RIKTIG häst va?!  Eller så kan Ni få rida en liten tur, eller bara pyssla och kela om ni vill det.

Som du ser är jag ganska liten och väääldigt söt.. . och jag håller på och lär mig några konster också som jag kan visa upp för dig och dina kompisar.

Min arbetsdag ser alltså ut på följande sätt: Jag och min matte kommer hem till din trädgård. Ni får rida en liten tur var, köra vagn eller bara pyssla med mig. Morötter gillar jag väldigt mycket bara så du vet hi hi…

Om Ni väljer att köra vagn får du och dina kompisar, 2-3 stycken i taget, sitta i vagnen och turas om att styra. Min matte är med hela tiden och leder och ser till att jag inte hittar på något bus. Om du tycker att det här låter som en kanonide’ så är det bara att be dina föräldrar att skicka en bokningsförfrågan till min mattes mail eller ringa på hennes mobil. Det kostar  1000kr inkl.moms.

Hoppas vi ses         KRAM  JACK

 

Pssst.. Min mattes företag innehar F-skattesedel…

 

Sprid gärna detta till vänner och bekanta. Jack hjälper även till på t.ex. vårstädningar i ditt bostadsområde. Tar då 50kr/tur.


Vecka 32

MVC imorse. Idag kände hon på Bebis, det gjorde lite ont faktiskt. Huvet låg uppåt, ryggen åt sidan. Men den ändrar sig nog ganska ofta känns det som. Fick en ahaupplevelse. Det är tydligen sammanddragningar när magen blir så där hård på mitten och liten o rund, trodde att det var Bebis som gjorde utbrytningsförsök genom naveln.

BT: 120/60
Vikt: plus 7 kg
Hjärtljud: 140
SFmått: 29cm, lite under snitt

Vi har precis kommit hem från del1 Föräldrarutbildning på Danderyd. Så nu är vi proffs på livmoderhalsar, spinaknölar, EDA, lustgas mm.
När vi åkte hem så svängde vi runt hörnet på sjukhuset bara för att ha koll på exakt vart vi ska köra när det väl blir dax. Kändes lite pirrigt! Den kan ju faktiskt komma om bara 6 veckor. Fast kanske bäst att ställa in sig på 10 veckor kvar..

Igår tog jag en tur till HönsBörje igen. Kom hem med tre underbart fina hönor. En gul Orpington och två superfina Rubin. Tydligen nån slags värphybrid. Dom är unga men Rubinerna är nog på väg att lägga ägg vilken dag som helst trodde han. Orpen kommer dröja ett par månader. Det är så kul att se dom olika personligheterna och raserna. Dom beter sig verkligen olika. Rubinerna är ganska lugna men ändå lite mer fart än dom tunga raserna. Väldigt tama, dom sitter och tittar på mig och pratar lite försiktigt, kurrar och lägger huvet på sned. Så söta. Orpingtonen är rätt klumpig, går gärna över allt och alla, springer på saker och sådär. Hon tydde sig direkt till tjockishönsen. Ska ta lite bilder imorgon. Namnförslag mottages tack. Den namnlösa Knutbyhönan heter numera Nettan föresten.

Idag skodde jag den sista hästen. Det firades med en sista kaffelatte och blåbärsmuffins på statoil. Nu blir det till att leva snålt ett tag framöver. Pengarna är slut och den där gamla försäkringskassan ger jag snart upp hoppet på...

Så ännu en dag till ända, nu e jag trötter.
Go natt!!!

Torsdag

Jag blir så trött, det är ju så sjuuuuuukt kallt. Tänkte ta en härlig skogsridtur idag men jag orkar bara inte med den här kylan. Jag blir på riktigt dåligt humör när det är så här.
Nu har jag slutat jobba. Har bara en skoning kvar nästa vecka. Helt lagom planerat känner jag för dom sista skoningarna har magen verkligen vart ivägen, och jag får en del sammandragningar när jag kämpar med hästarna. Så nu ska jag bara gå hemma och slappa och förbereda mig för förlossningen och det som kommer efter. Hur man nu förbereder sig för en sån livsförändring..?!

Ja, ja, tur att jag har annat att sysselsätta mig med. Undrar hur många timmar jag spenderat i hönshuset nu. Vill ju att dom ska bli tama. Och det blir framsteg hela tiden måste jag säga. Det är så kul att se utvecklingen på dom unga burhönsen. Igår kunde dom knappt gå. Nu har dom nästan tagit några springsteg. Dom är så snälla och lugna, kul att se deras olika personligheter. I början fattade dom inte att man kan äta matresterna vi ger dom men nu pickar dom i sig för fullt. Hoppas dom uppskattar det nya livet.
Jag har gogglat en hel del och suttit på www.alternativ.nu (forum för djur och naturnördar) så nu börjar jag bli lite mer påläst.
Vi vill ju utöka flocken med några till och det är tydligen lika bra att göra det på en gång när alla är nya för att undvika bråk. Så imorgon åker vi till hönsBörje igen.
En Brahmatupp vill vi ha, alla säger att det är bra att ha minst två tuppar och jag gillar Brahmans personlighet och utseende. Sen tänkte vi nog ett par "vanliga" höns. Orpington, Hedemora, Sussex... va vet jag, får se vad hönsBörje har att erbjuda. Undra om man skulle ta en sån där silkeshöna också, kul att ha lite annorlunda sorter. Men det vi siktar på är en tupp och tre hönor. Då har vi tio höns och två tuppar. Det blir finfint! Kom gärna med förslag.

Just det! Två små ägg har kommit. Det var Sara som låg och klämde och plupp så låg dom där. Undra om hon gått och hållt sig eller är det vanligt att det kommer två ägg?
Ägg och bacon till middag ikväll:-)

Veckans projekt: Hönshus

I söndags började jag fnula, i måndags började jag bygga... ooops.. nu sitter vi här med 7 höns och 1 tupp, och det är onsdag... Det går undan när Jossan sätter fart.
Köpte tre st Holländska Dvärghöns och en tupp igår på annons. Så det bar av till Knutby. Dom är små och inte så tama.. än.. ca ett halvår gamla.
Idag åkte vi till hönsBörje i Norrtälje. My god vad mycket fåglar!!! Vi hade inte så stor koll på vad vi villle ha men vi sa att vi ville ha några stora, lugna. Då visade han oss några otroligt fina höns. (Men usch vilka levnadsförhållanden...  flera hundra fåglar i ett mörkt rum med små burar. Satt flera st i varje bur, med bara gallergolv). Så vi räddade fyra st hönor som är 16 veckor gamla. En Brahma, en Faverolle och två Stora Cochin.


Namnlös-Holländsk Dvärghöna


Åsa, Pastor Helge och Sara-Holländska Dvärg


Ellinor-Brahmahöna


Berit-Faverollehöna


Doris-Stor Cochinhöna


Isa-Stor Cochinhöna


Ja lyfte upp dom i redena, dom vet ju inte riktigt hur man hoppar och är väldigt osmidiga efter deras burliv så jag fick lyfta ner dom efter ett par timmar igen. Men dom verkar tycka det är mysigt i halmen.
Dom verkar väldigt lätta att få tama, satt och kelade med dom och en somnade i mitt knä. Mys, mys..

Dom får vara inne tills dom är helt trygga och känner sig hemma, så vi har några dagar på oss att färdigställa hönsgården.

Vecka 30

Sitter och renskriver körjournaler sedan 1 år tillbaka, boooooring...
Väntar också på samtal från bilfirman där min bil är på service. Lämnade in den igår men den behövde tydligen nya bromsar också så jag hoppas den blir klar idag.

Jag börjar faktiskt känna mig rätt fet nu. Inte bara magen utan överallt.. hm.. märks att jag inte jobbar så mycket. Måste nog börja äta lite bättre om jag inte ska svälla ut som en padda nu sista tio veckorna.
Annars mår jag bra, Bebis har en lite lugnare period nu verkar det som. För några dagar sen var det fullt ös nästan dygnet runt. Börjar bli jobbigt att böja sig ner, konstigt att allt ska åka ner på golvet hela tiden... Börjar längta tills kroppen är normal igen, tänk att bara kunna ta sig en joggingtur, eller en härlig promenad. Fast jag ska inte klaga, detta är ju övergående.

Börjar faktiskt uppskatta ledigheten. Har ju lite projekt här och där som jag pular med, så dagarna bara flyger iväg. Men gud vad ineffektiv man blir, nu känner jag mig stressad om jag har tre saker inplanerade på en dag.

Back to work!


Snart är det inte så jobbigt att pilla navelludd...



Kökssoffan

Nu är den nästan färdig. Ska bara strykas på ett lager färg till. Den passar så bra i köket och Johan har hittat sin favvoplats.

Före...


..under...


..och efter.


Statshunden

Idag fick Chillie följa med ut på stan. Hade lite ärenden i Norrtälje så jag tänkte att det är perfekt träning för henne. Inte så mycket folk på en vardag. Hon är ju inte van att gå i koppel och hon blir helt annorlunda då. Drar, skäller och morrar på andra hundar. Den annars så härliga lilla Chillie som gör precis som jag säger beter sig som världens mest ouppfostrade när hon är bland folk så där. Lite pinsam är hon faktiskt. Men jag gör inte så stor sak över det utan knatar på och ger henne beröm när hon är duktig. Hon är väldigt duktig på att vänta utanför affärerna. Hon sätter sig så fint och väntar utan ett pip.
Jag mötte en hundägare som sa att hon brukade ta med sig sin hund i alla affärer. Även Åhlens och H&M. Det är tydligen mycket hundstölder i Norrtälje så då blev jag lite rädd faktiskt. Så jag prövade att ta in henne i några affärer och expediterna bara ler och hälsar. Coolt, hade jag inte en aning om. Så nu får hon följa med i fortsättningen också tror jag allt.
Nu ligger hon helt utslagen under sängen... tog nog på krafterna för den lilla bonnhunden att gå på stan..

Veckans To-Do-List

* Sko fem hästar varav tre här hemma.

* Skriva körjournal sedan 1 år tillbaka

* Lämna bilen på service

* Smida en tång till på lördag som ska användas på kursen

* Städa bilen

* Yoga

* Fakturera

* Inventera

* Renovera klart kökssoffan

Så den här veckan kommer nog springa iväg den med..

Torsdag

Idag har jag jobbat som fasen, för att var gravid alltså.. Först två helskoningar och en verkning, sen en tappsko på vägen hem. Jobbade in morgondagen så då är jag ledig. Känns sååå jäkla bra i kroppen. Fast nu är jag väääldigt trött förstås.
Den här veckan har jag hjälpt Jeton (killen som jobbar i stallet här hemma) med insläppen av alla hästar. Gårdsfolket är på skidsemester. Så det är bra att jag får röra lite extra på fläsket nu när jag inte jobbar så mycket längre.

Igår var andra gången på gravidyogan. Kändes faktiskt mycket bättre nu. Jag och min kropp börjar fatta galoppen. Det var riktigt skönt att andas rätt och komma ner i varv. Plus att jag börjar fatta poängen med att fokusera på andning och "tredje ögat" när man gör ansträngande övningar. (Hur ansträngande det nu kan vara att hålla händerna ovanför huvudet i 1 till 2 minuter..) Bebis gillade vissa av övningarna tror jag, började sprattla som sjutton.
Idag har den föresten kickat mig på kissblåsan hela dagen så jag kissade nästan på mig..

När jag och Chill kom hem på eftermiddagen så var husse i full färd med nån slags vårstädning. Dörren stod öppen, dammsugarn var på, vattnet på framsidan sprutade för fullt ( han höll på att ta bort snön på  trappen, undra om det har frusit till ett tunt fint islager nu som jag kommer halka på ikväll.. hm..) Förrådsdörrarna på lilla "ladan" stod öppna och vi ska tyligen byta till ett större förråd som står tomt. Han är väldigt ordningsam när det gäller sånt så nu har vi (han) rensat ut gamla skor och väskor och skit i hallen och radat upp på en bänk i förrådet. Jag och Chill satt och mös i solen och tittade på när han sprang runt som en skållad råtta och flyttade, och kånkade, dammsög, och skakade mattor. (Men vi hade faktiskt jobbat klart för idag tyckte vi).
Och vet ni vad vad jag hittade i förrådet! En jättegammal, välbevarad köksoffa. Så den ska jag hugga tag i så fort det blir lite varmare ute så ska jag slipa av gammal färg och måla den, sy nån dyna och kuddar. Den kommer passsa perfekt i köket. Tjihooo, vilket härligt vårprojekt!!!

Nu står en lasagne i ugnen som snart ska avsmakas, hoppas på nåt bra tvprogram ikväll. Imorgon fm ska jag på ostiopatbehandling. Det var väldigt längesen så det ska bli skönt!
Hej då!

Namn

Vilda MIRABELL "ev gudmors namn"  Eklöv


                             ***

ALFRED Loke "ev gudfars namn"  Eklöv


Synpunkter?

Vecka 29

Var hos barnmorskan idag igen. Tre veckor sen sist, tiden går nog ganska snabbt ändå.
Allt ser bra ut. Hon tycker jag ser frisk ut så hon slarvar lite med testerna, kollade bara sockret. Lite irriterande, jag vill ju ha koll på allt när jag ändå är där. Men jag ställde mig på vågen för jag är nyfiken. Bara gått upp 5 kg sen inskrivningen.
Sockret var bra. Jag antar att järnvärdet är lite lägre nu för jag har vart rätt blek och trött sista veckan men jag köpte nytt tillskott på Life igår. Även AloeVera för att få fart på den tröga magen.. skit oxå.. det var nästan det jobbigaste första tre månaderna och nu verkar det komma tillbaka.

Bt:100/60
SFmått: precis på kurvan
Hjärtslag: lite högre idag 148, tjej?
Hon sa att det är lite tidigt än att känna och klämma på bebis för den snurrar tydligen fortfarande runt som en jojo.

Måste berätta om den senaste drömmen: Jag plockade ut Bebis ut magen via en lucka som jag skurit upp högt upp på magen. Bebis som var en han, var mycket förståndig och sa typ "hej mamma". Han hade en för liten, färgglad body på sig som jag tydligen hade satt på honom för ett par månader sen. Den hade han ju lixom vuxit ur nu.. Då drömde jag nämligen att jag hade tagit ut och tittat på Bebis, som då var en hon, och sen blivit förbannad för att jag var tvungen att stoppa tillbakas henne. Så den drömmen var med i den här drömmen.. hm.. Nu klädde jag iaf på den passande kläder och sen vaknade jag. Är jag störd eller?

I en annan sjuk dröm som jag hade för ett tag sen så födde jag barnet i stallet. Det ända som var viktigt var att jag måste väga den. Inte att ge den mat och kärlek.. närå.. vikten var väldigt viktigt... Så jag sprang runt och letade efter en våg och tillslut hittade jag en sån där rostig, guldig hövåg ni vet.. så la jag barnet i en hink och vägde den.

Shit vad hungrig jag blev nu, hej då!


Barnvagnsmaffia

Igår var jag på middag inne på kungsholmen på restaurang Picante, en tapasbar. Träffade ett gäng gravida tjejer som jag börjat tjatta med på ett forum. Lite nördigt kanske men det var faktiskt väldigt roligt att träffa tjejer som väntar första barnet och är lika långt gångna som jag. Den första är beräknad sista april och den sista 31:a maj. Äntligen fick jag prata ut om krämpor, förväntningar och känslor och sånt som ingen annan verkar förstå sig på riktig. Vi hade väldigt roligt och trevligt, och ska ses minst en gång till innan alla bebisar anländer. Ser framför mig hur vi i sommar sitter i nån park i stan och vaggar alla barnvagnar.. hm.. tänk att jag kanske ska ingå i en sån  där barnvagnsmaffia som dricker latte och käkar bullar..
Många av dom har redan inhandlat typ en miljard grejjer. Men jag har lite svårt att se framför mig vad man behöver.. Mycket ska vi få ärva så det ända stora vi behöver köpa är en barnvagn och det har vi redan en på gång med bara en veckas leveranstid, så ingen panik här inte.
Några enstaka klädesplagg har vi köpt så det kanske hinner bli några fler innan ankomst. Fast jag tror att det är lite överdrivet det där, har bebisen en filt och en bilbarnstol och ett par pattar med mjölk så ska den väl överleva första tiden. Även fast det kanske är lite kul att shoppa loss lite oxå.. Något som jag vill testa från början är en sån där bärsjal att ha Bebis i. Då kan man ju dampJossan röra sig rätt fritt fast Bebis ändå får närhet.


Kronan Barnvagn marinblå. Inte riktigt bestämt färg än.. kolla gärna hemsidan och kom med synpunkter www.kronan.se



Första kläderna inköpta i Miami. Expediterna var jättesöta och snälla och frågade om bebisen i magen och önskade oss varmt välkomna tillbaka nästa år:)




RSS 2.0